دوره 1، شماره 1 - ( 6-1402 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fekripour K. Survey on Motifs and Inscriptions of Coins and rock reliefs of Shāpur I. Cult Herit Rec Stud 2023; 1 (1)
URL: http://chrs.richt.ir/article-3-1316-fa.html
فکری پور کتایون. بررسی نقش مایه‌ها و کتیبه‌های موجود برسکه‌ها و نقش برجسته‌های شاپور اول. مطالعات اسناد میراث فرهنگی. 1402; 1 (1)

URL: http://chrs.richt.ir/article-3-1316-fa.html


هیئت علمی ، katayoun.fekripour@yahoo.com
چکیده:   (663 مشاهده)
 ‌‌سکّه‌ها و سنگ­­نگاره‌ها از مهمترین عناصر نشان دهنده فرهنگ و اعتقادات یک ملت به شمار می‌روند. شاپور، با هدف تبلیغات و جشن پیروزی‌اش بر رومیان دستور داد پنج نقش برجسته در فارس نقر کنند و در کتیبۀ کعبه زردشت، شرح واقعه داد. از روی متن کتیبه، می‌توان افراد موجود در سنگ­نگاره‌ها را حدس زد. با پیدا شدن ‌‌سکّۀ طلایی از شاپور اول با نقش‌مایه‌ای متفاوت از ‌‌سکّه‌های معمول او و با توجه به کتیبه روی آن، به این نتیجه می‌رسیم که شاپور، علاوه بر کتیبه، دستور ضرب ‌‌سکّه طلا به مناسبت غلبه بر والرین رومی داد. این پژوهش در نظر دارد نقش مایه‌های‌ موجود در نقش برجسته‌ها و ‌‌سکّه‌های شاپور اول را با هم مقایسه کند و تفاوت یا شباهت‌های تصویر شاپور را نشان دهد. همچنین به این پرسش پاسخ دهد که چرا عبارت «شاهنشاه ایران و انیران» که در کتیبه‌های شاپور آمده است، بر روی ‌‌سکّه‌های او مشاهده نمی‌شود؟ پژوهش به شیوه تاریخی- تحلیلی است و گردآوری مطالب به روش کتابخانه‌ای انجام شده است.
واژه‌های کلیدی: شاپور اول، نقش برجسته، ‌‌سکّه، کتیبه
متن کامل [DOCX 5166 kb]   (89 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: کتیبه های صخره ای
دریافت: 1401/10/25 | پذیرش: 1402/2/31 | انتشار: 1402/6/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.