جستجو در مقالات منتشر شده
2 نتیجه برای موضوع مقاله: گردشگری روستایی
عبدالرضا کن الدین افتخاری، یاسر رمضان نژاد،
دوره 1، شماره 1 - ( 1-1398 )
چکیده
گردشگری به عنوان یکی از مهمترین فعالیتهای انسان معاصر،همراه با ایجاد تغییراتی شگرف در سیمای زمین، اوضاع سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و سبک زندگی انسانها را دگرگون میسازد. زیرساختها و خدمات گردشگری از جمله عوامل موثر در توسعه یافتگی مقاصد گردشگری ساحلی و همچنین افزایش تعداد گردشگران هستند. مناطقی از سواحل از لحاظ گردشگری موفق هستند که دارای پتانسیل برای توسعه زیرساختها و خدمات با کیفیت، قیمتهای عادلانه و دسترسی قابل اعتماد به این امکانات باشند. پژوهش حاضر با سطح بندی مقاصد گردشگری ساحلی روستایی استان گیلان بر اساس زیرساختها و خدمات موجود در صدد است تا از این طریق مقاصد کمتر توسعه یافته را مشخص نماید تا بتوان با تدارک خدمات و زیرساختهای مورد نیاز، برای جذب گردشگر و ایجاد اشتغال و درآمد برای جوامع محلی اقدام نمود. مقاصد گردشگری ساحلی روستایی،10 طرح سالمسازی دریا میباشند که در 7 شهرستان استان گیلان واقع شدهاند. روش پژوهش کمّی است و از مدل شاخص مرکزیت برای سطحبندی استفاده گردیده است. بر اساس نتایج، سطحبندی مقاصد به شرح زیر میباشد:
1ـ سطح اول: داروگر محله، نیلوفر سحرخیز، آلالان؛
2ـ سطح دوم: تازه آباد، انبارسر، طالب آباد، امینآباد، جفرود، حاجیبکنده؛
3ـ سطح سوم: گیسوم
با توجه به نتایج پژوهش، بیشتر مقاصد گردشگری ساحلی از حداقل امکانات و خدمات مورد نیاز گردشگران برخوردارند ولی باید توسعه این مقاصدو سرمایه گذاری در آنها بیشتر مورد توجه قرار گرفته و بیشتر صورت گیرد تا جوابگوی نیازهای گردشگران باشند و زمینه برای کسب یک تجربه لذتبخش برای آنان فراهم آید.
محمد رضا رضوانی، ذبیح الله ترابی، امیر رضا خاوریان گرمسیر، سید محمد زارع اشکذری،
دوره 1، شماره 2 - ( 4-1398 )
چکیده
امروزه صنعت گردشگری بهعنوان عاملی مهم و تأثیرگذار در اقتصاد جهانی پذیرفتهشده و کشورهای مختلف دنیا برای رسیدن به توسعۀ پایدار اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره از این صنعت بهره میگیرند. در این صنعت، جاذبهها و جلوههای طبیعی ارزش دوچندانی دارد و یکی از مهمترین اشکال آن «اکوتوریسم» یا گردشگری طبیعی است. نهتنها سازمانهای دولتی، بلکه سازمان خصوصی نیز فقط برداشتی سطحی از فعالیتهای اکوتوریستی دارند و هنوز آثار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناشی از توسعۀ اکوتوریسم در ایران بهعلت در آغاز راه بودن شناسایی نشده است. این پژوهش با هدف شناسایی و معرفی جاذبههای اکوتوریستی، به تصویر روشنی از وضعیت اکوتوریستی استان یزد ارائه میدهد، تأثیر این توانمندیهای طبیعی را بر توسعۀ گردشگری بررسی میکند و در انتها راهکارهایی اجرایی برای توسعۀ اکوتوریسم در استان یزد طرح میکند. پژوهش انجامشده توصیفی ـ تحلیلی و روش جمعآوری دادهها و تحلیل اطلاعات لازم بهصورت اسنادی، پیمایشی و میدانی فراهم شده است. برای تدوین استراتژی توسعه و تشریح نقاط قوت، فرصتها، آرمانها و نتایج قابلاندازهگیری از تکنیک تحلیلی SOAR استفاده شده است. براساس نتایج بهدستآمده، با توجه به نقاط قوت شناساییشده از قبیل وجود زمینههای مشارکت مردم در بخش فعالیتهای گردشگری و قرارگیری استان یزد در ایران مرکزی و غیره، فرصتهایی از قبیل افزایش اشتغال و توسعۀ استان فراهم شده است که درنهایت با توجه به این نقاط قوت و فرصت، آرمانهایی از قبیل دستیافتن به محیطزیست پایدار، رسیدن به بالاترین سطح رفاه و آسایش در استان، رسیدن به اشتغال کامل و غیره در نظر گرفته شده است و انتظار میرود به نتایجی از قبیل افزایش دوبرابری بودجه، ایجاد کمپ و هتل تفریحی در منطقۀ شیرکوه و احداث باغ ـ رستورانهای سنتی در مناطق ییلاقی مثل ده بالا و سانیج منجر شود.